Dynamic R of V A+

op aanvraag

DYNAMIC R

De Dynamic-serie 
bestaat uit twee vrijstaande houtkachels, de Dynamic R met ronde voorzijde en de Dynamic V met vlakke voorzijde. Qua techniek verschillen deze twee modellen niet van elkaar. Tijdens de ontwikkeling van de Dynamic-serie is gebruik gemaakt van zeer hoogwaardige materialen. Het resultaat is een solide en functionele constructie gepresenteerd in een sublieme afwerking. Het is daarom niet voor niets, dat RENY maar liefst vijf jaar garantie op haar producten verleent. Eenvoud, degelijkheid en het sprekende design vormen de basis van het puur genieten van een behaaglijk, sfeervol houtvuur.

De zeer robuuste constructie 
van de kachel is opgebouwd uit speciaalstaal. RENY is uniek in de toepassing van ketelstaal en zo haar tijd ver vooruit. Dit materiaal, dat hoofdzakelijk in de zware industrie wordt toegepast, voldoet aan alle eisen die in de toekomst aan een houtkachel gesteld zullen worden. Om een extreem zuinige en zuivere verbranding te realiseren, is de binnenkant van de brandkamer bekleed met vermiculietpanelen en voorzien van een extra dik stalen bodemrooster. De rookgasafvoer heeft een diameter van Ø 150mm. De kachel kan zowel met een boven- als een achteraansluiting worden uitgerust. De deur is eenvoudig te bedienen met een roestvast stalen klink, die zó is ontworpen dat deze de hitte van de kachel minimaal absorbeert. Dit zorgt voor een optimaal bedieningsgemak. Het lakwerk van de kachel is hittebestendig (antraciet, kleurcode 930). De kachel is met de modernste technieken volledig in eigen fabrieken vervaardigd. Een team van vakmensen heeft met de grootst mogelijke zorg de kachel geconstrueerd, geproduceerd en gecontroleerd. Dit staat garant voor een echt Nederlands product, met de kwaliteit die u van RENY mag verwachten.

Het Schoon Glas Injectie systeem (SGI-systeem) 
werd door RENY als eerste fabrikant geïntroduceerd. De kachel is zo ontworpen dat er een luchtstroom vlak langs de ruit wordt gecreëerd. Zo ontstaat daar een optimale verbranding, waardoor de ruit niet wordt beroet maar uitzonderlijk schoon blijft en u maximaal kunt blijven genieten van het sfeervolle vlammenspel. 

LVB-systeem 
woningen worden steeds beter geïsoleerd. Kieren bij ramen en deuren behoren tot het verleden. Hierdoor komt veel minder buitenlucht dan vroeger de woning binnen. In deze energiezuinige woningen functioneert een conventionele kachel niet goed. Er ontbreekt de nodige zuurstof voor de verbranding en er kan een onderdruk ontstaan. RENY heeft daarom het Lucht Van Buiten (LVB) systeem ontwikkeld. Dit maakt een externe beluchtingstoevoer mogelijk, zodat er een gesloten systeem ontstaat. Dit gesloten systeem zorgt ervoor dat de gehele primaire, secundaire en tertiaire beluchting van buitenaf van verse lucht kan worden voorzien. Zo ontstaat er een perfecte verbranding zonder dat er lucht aan de woonruimte wordt onttrokken. Het LVB-systeem staat ook garant voor een maximaal rendement uit de opgewekte energie, doordat er voor de verbranding geen verwarmde lucht uit de kamer wordt weggezogen. De kachel kan in iedere situatie optimaal presteren.

De warmteoverdracht 
van de kachel bestaat uit convectie- en stralingswarmte. De convectiewarmte ontstaat door koude omgevingslucht die via de achterkant van de kachel in het dubbelwandige circuit tussen de buitenmantel en de brandkamer stroomt. Deze lucht wordt tijdens het passeren van de brandkamer opgewarmd. Deze opgewarmde lucht wordt weer via de convectieopeningen boven de deur afgegeven aan de omgeving. Dit systeem garandeert een gelijkmatige warmteafgifte aan de gehele ruimte. De stralingswarmte wordt verspreid via het verwarmde glasoppervlak in de deur. De kachel kan optioneel voorzien worden van een ventilatorkast met twee axiaalventilatoren. De overcapaciteit van de ventilatoren zorgt ervoor dat deze met een laag toerental voldoende luchtopbrengst geven. Hierdoor is de productie van bijgeluid minimaal. Het toerental van de ventilatoren is met een regelaar instelbaar. Zo wordt de natuurlijke convectie versterkt en zal de warme lucht over een groter oppervlak verspreid worden.

Met het oog op het milieu 
is verwarmen met hout een bewuste, goede keuze. Als hout op een correcte, optimale wijze wordt verbrand, belast dit de natuur niet meer dan wanneer een boom op een natuurlijke wijze zou afsterven. Tijdens de verbranding van hout komt dezelfde hoeveelheid CO₂ vrij die het als boom uit de lucht heeft gehaald, een kringloop in evenwicht met de natuur en dus niet bijdraagt aan het broeikaseffect. Het RENY verbrandingssysteem streeft met een primaire, secundaire en tertiaire beluchting naar een optimale verbranding. De speciaal ontwikkelde brandkamer voldoet aan de strengste, Europese norm voor houtkachels. Dit betekent rendementsklasse A en CO-emissie klasse 1. Sterker nog, door het zeer hoge rendement in combinatie met een extreem lage uitstoot, is de RENY DYNAMIC zelfs de milieuvriendelijkste houtkachel van dit moment.

RENY een bewuste keuze:
• Energiebewust (Energieklasse A)
• Kwaliteitsbewust (DIN+ keurmerk)
• Milieubewust (Emissieklasse 1)

De keuze is aan U………

Technische gegevens DYNAMIC R / V

Constructie: Ketelstaal
Interieur: Vermiculiet panelen
Beslag: Roestvast staal geglaspareld
Kleur: Antraciet
Vermogen: 8 kW
Rendement: 81,5%
CO emissie: 0,09 vol%
Fijnstof emissie: 7 mg/m03
Rookgasafvoer: Ø 150 mm*
Luchttoevoer: Ø 76,1 mm
Convectieventilator: Optie**
Gewicht: 110 Kg
Certificaten/keuringen: CE/DIN+

*Voor de rookgasafvoer is zowel een boven- als een achteraansluiting aanwezig.
**Ventilatorkast voorzien van twee radiaal ventilatoren.Klik hier voor enkele foto's.