Veiligheidssets CV Kachels

aansluit- en veiligheidssets

veilig stoken

Voor elke cv-houtkachel Olymberyl, Horseflame of Modernline hebben wij op maat een aansluit- en veiligheidsset ontwikkeld. Deze leveren we veelal gelijktijdig met de cv-houtkachel uit. De set bestaat onderneer uit een temperatuur gestuurde pomp, een overdrukbeveiliging, een automatisch vulunit. Wij adviseren tevens ook om een thermoventiel mee te installeren, Deze zorgt dat de temperatuur in de warmtewisselaar constant ca. 60-73 graden Celsius is: voor een perfecte en schone verbranding. 

Een goed functionerende aansluitset met de nodige beveiligingen is een onmisbaar item op iedere houtgestookte Cv. Wist u dat 1 liter water omgezet kan worden in 1600 liter stoom? Dat is iets om goed over na te denken en des te meer om nooit te bezuinigen op een goedwerkende aansluitset.

Een aansluitset heeft een dubbele beveiliging. De beveiliging treed in werking bij 95 graden C en indien de druk hoger wordt als 2,5 bar.

Om de hout Cv kachel met aansluitset correct in werking te stellen moet er met een aantal zaken rekening gehouden worden.                                                              

 De hout Cv kachel moet op een rookkanaal T600 aangesloten worden.  

 Er moet een wateraansluiting aanwezig zijn om de automatische koelwatervulling met terugslagklep  te monteren.

 Een waterafvoer moet er zijn om als de houtkachel automatisch gekoeld moet worden het koelwater  afgevoerd kan worden.

 Electra aansluiting heeft u nodig om uw energiezuinige circulatie pomp aan te sluiten.

Laat dit doen door een erkend bedrijf.