Optima 53 - 60 - 70 - 80 A+

op aanvraag

RENY OPTIMA HOUTHAARDEN

OPTIMA houthaarden
Een bewuste keuze voor milieuvriendelijk, efficiënt en sfeervol verwarmen. Deze duurzame energiebron voldoet aan de strengste milieu- en veiligheidsnormen. Het gepatenteerde verbrandingssysteem is voorzien van een strak en minimalistisch design. Het grote glasoppervlak biedt ruim zicht op het vlammenspel. De Optima haarden zijn zowel in een nieuwe als bestaande situatie toepasbaar. Met vier uitvoeringen verschillend in afmetingen en vermogen, is er altijd een passende oplossing. De inbouw van de haard kan afgewerkt worden met een 3-zijdig of 4-zijdig kader. Het is ook mogelijk om het geheel volledig in een muur te integreren zonder kader. De bediening van de haard zorgt ervoor dat verantwoord en sfeervol verwarmen zeer eenvoudig wordt. Optioneel kunnen de haarden worden voorzien van ventilatoren voor een snelle verdeling van de convectiewarmte. Met de modernste technieken en materialen op weg naar de optimale verbranding van hout.
 

Ketelstaal
Het Optima verbrandingssysteem benadert een optimale verbranding. Erg belangrijk hiervoor is de verbrandingstemperatuur. Een hoge verbrandingstemperatuur zorgt ervoor dat alle brandstoffen optimaal worden benut, waardoor de emissiewaarden laag blijven. Een hogere verbrandingstemperatuur zorgt ook voor een hogere belasting van de brandkamer. De basis van de haard is (moet) hiertegen bestand (zijn). De toepassing van CorTen staal heeft hierbij haar beperkingen. In overleg met een metallurg van onze leverancier ArcelorMittal, is er voor een speciaal staal gekozen. RENY is met de toepassing van ketelstaal uniek. Dit materiaal is ontwikkeld voor zware industriële toepassingen (petrochemie). Het voldoet aan de eigenschappen die nodig zijn voor de optimale verbranding van hout.

V-vormige stookbodem
De door RENY gepatenteerde V-vormige stookbodem levert een zeer grote bijdrage aan de optimale verbranding van hout. Alle restanten brandstof zakken langzaam naar het midden van de stookbodem. Juist daar kan extra primaire zuurstof toegevoegd worden, zodat alle resten brandstof optimaal worden benut. De hoeveelheid afval zal hierdoor aan het eind van iedere cyclus tot het minimum beperkt blijven.

Dubbel hitteschild
Het rendement is het percentage energie dat daadwerkelijk efficiënt wordt gebruikt om een ruimte te verwarmen. Hoe hoger het rendement des te meer warmte de haard levert bij dezelfde hoeveelheid verbruikte brandstof. Een groot deel van het rendement gaat verloren via de schoorsteen. Warme, onvolledig benutte rookgassen verdwijnen rechtstreeks naar buiten. Om dit te voorkomen zijn de Optima houthaarden voorzien van een dubbel hitteschild. De rookgassen leggen naar de schoorsteen een langere weg af. De rookgassen krijgen hierdoor meer tijd om optimaal te verbranden en alle energie/warmte aan de omgeving van de haard af te staan. Het rendement van de Optima haarden is zo aanzienlijk vergroot.

LVB-systeem 
Woningen worden steeds beter geïsoleerd. Kieren bij ramen en deuren behoren tot het verleden. Hierdoor komt veel minder buitenlucht dan vroeger de woning binnen. In deze energiezuinige woningen functioneert een conventionele kachel niet goed. Er ontbreekt de nodige zuurstof voor de verbranding en er kan een onderdruk ontstaan. RENY heeft daarom het Lucht Van Buiten (LVB) systeem ontwikkeld. Dit maakt een externe beluchtingstoevoer mogelijk, zodat er een gesloten systeem ontstaat. Dit gesloten systeem zorgt ervoor dat de gehele primaire, secundaire en tertiaire beluchting van buitenaf van verse lucht kan worden voorzien. Zo ontstaat er een perfecte verbranding zonder dat er lucht aan de woonruimte wordt onttrokken. Het LVB-systeem staat ook garant voor een maximaal rendement uit de opgewekte energie, doordat er voor de verbranding geen verwarmde lucht uit de kamer wordt weggezogen. De kachel kan in iedere situatie optimaal presteren.

Prestaties
Eenvoud, degelijkheid en een sprekend design vormen de basis van de Optima haarden. Alle elementen zijn op elkaar afgestemd om optimaal te kunnen presteren. De strengste eisen
en normeringen zijn een uitdaging om onderscheidend te zijn. Zonder ingewikkelde, onderhoudsintensieve en dure oplossingen heeft RENY een bijzonder verbrandingssysteem ontwikkeld. Hierbij zijn filters, warmtewisselaars enzovoort overbodig. Het zeer hoge rendement (Energieklasse A), de extreem lage emissiewaarden (Emissieklasse 1) en het behalen van het DIN+ keurmerk zijn hiervan het bewijs.